Mei 2024

Er is veel aan de hand in Kenia op het moment. Het land wordt geteisterd door hevige regenval, een orkaan aan de kust en overstromingen met veel doden en nu al ruim 200.000 mensen die dakloos zijn geworden. De scholen zijn sinds twee weken gesloten voor lessen en daar worden veel mensen opgevangen. Er zijn uitbraken van cholera, veel malaria en tot overmaat van ramp staken de artsen in Kenia nu al vier weken.
Privé ziekenhuizen zijn nog wel open maar voor de gewone Keniaan niet te betalen.

Ook in Ethiopië is de situatie niet verbeterd. Er is een burgeroorlog aan de gang, oplopende voedselprijzen en ook daar zorgt de regen voor overstromingen.

Door al deze problemen is onze medicijnpot zo goed als leeg en we hopen van harte op uw hulp zodat wij in dringende gevallen onze kinderen en medewerkers kunnen blijven helpen. Suleiman doet zijn uiterste best om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Er worden veel mensen opgevangen in ons logeerhuis met natuurlijk ook de nodige kosten!

Alvast veel dank voor uw hulp!

Lianne

 

 

Februari 2024

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen!

De kinderen hebben er zin in, hieronder een paar foto’s

 

Met veel dank aan alle sponsors!

 

 

November 2023

In november hebben we weer een aantal schoolbankjes kunnen overhandigen. Ook hebben we gezorgd voor schriften, pennen, en spelletjes zodat ze het nieuwe schooljaar in 2024 goed kunnen beginnen. De meisjes waren blij met de mooie poncho’s gemaakt door dames van de kerk uit ‘s Gravenzande. Wat een kleurrijk gezicht! Alle kinderen kregen een tasje met schriften, een bal en wat lekkers.

 

Helaas is er een termietenplaag in en rondom de school waardoor de muren zijn aangetast. We zoeken sponsors die ons
willen helpen om bakstenen binnenmuren te maken i.p.v. muren van klei. Kinderen van deze school komen uit extreem arme gezinnen. Ouders zijn niet in staat financieel bij te dragen maar wel altijd bereid te helpen. Dit hebben we gezien tijdens het vervangen van het dak. Alle ouders hebben geholpen bij het verwijderen van het oude dak en de installatie van het nieuwe dak.

 

 

Voedselpakketten
De kinderen hebben dit jaar een extreem lange schoolvakantie van 3 maanden (oktober t/m december), langer dan gebruikelijk. We zijn heel blij dat we alle gezinnen waar onze kinderen verblijven kunnen voorzien van voedselpakketten.
De voedselprijzen zijn zo gestegen dat het zelfs een probleem wordt om dagelijks ugali (maïsmeel) te kopen.

 

Voedselpakketten zijn nog steeds welkom!
Voor € 25,- kunnen we een gezin van 7 personen voorzien van olie, meel, rijst,
maismeel, bonen, suiker en thee.

 

Nieuw schooljaar 2024
In januari start het nieuwe schoolseizoen. Zoals ieder jaar wordt het weer een uitdaging het schoolgeld bij elkaar te krijgen omdat niet ieder kind een vaste sponsor heeft.

 

Kippen in Muhaka
Blije gezichten bij een gezin in Muhaka. Ze kregen 4 kippen en 1 haan!

 

 

 

 

September 2023

Steuntje in de rug voor de gastgezinnen waar onze kinderen verblijven

 

De voedselprijzen stijgen in Kenia, net als in Nederland. Steeds meer gezinnen hebben moeite om rond te komen. 

We willen graag de gezinnen, waar onze kinderen verblijven, ondersteunen met voedselpakketten.

Het pakket kost 25 euro en bestaat uit olie, meel, rijst, maismeel, bonen, suiker en thee. Een gezin van 7 personen kan er twee weken van leven (natuurlijk aangevuld met groente uit eigen tuin)

Helpt u ons met de voedselpakketten?

 

 

 

Juni 2023

Heel fijn nieuws!

Dankzij de sponsors W.E. Koorneef en J. van der Meer Verzekeringen hebben we zonnnepanelen kunnen instaleren op het dak van het logeerhuis. Dit betekent dat we minder afhankelijk zijn van de energieleverancier.

 

 

 

Nieuws East African Care Januari 2023

Happy new year! Mercy, Phenice en Nancy kijken weer uit naar de start van het nieuwe schoolseizoen op 23 januari 2023!

 

Het huisje van Elize is bijna klaar!

 

 

 

 

 

Nieuws East African Care Juli 2022

 

Maria Kassim en haar familie zijn heel blij met de kippen van Evelien!

Omari is klaar met zijn technische opleiding en gaat nu als ZZP’er aan de slag! Veel dank aan de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

 

Met Nancy gaat alles goed. Op dit moment volgt ze de opleiding HRM. Ze hoopt de opleiding in 2023 af te ronden en hierna aan de slag te kunnen!

Verder zijn we gestart met de renovatie van het logeerhuis voor onze kinderen in Darad. Er is al veel gebeurd door hulp van individuele sponsors en een bijdrage van de Goede Doelen Club Verbond van Verzekeraars. Maar we zijn er nog niet, we kunnen uw steun hiervoor hard gebruiken.

 

 

 
Nog geen afbeelding geselecteerd

 

 

Nieuws East African Care Mei 2021

Helaas zijn de scholen in Kenia weer dicht, uitgezonderd kinderen die eindexamen doen. Een van onze meisjes, Phanice heeft examen lagere school gedaan met een mooi resultaat. In juli hoort zij (van de overheid) naar welke middelbare school zij kan gaan!Omari zit in zijn laatste jaar van een technische opleiding. Hij loopt nu stage bij de Tiomin mijn in het Kwale district.

Corona zorgt in Afrika voor veel problemen. Een dag niet werken betekent geen inkomen en geen eten. We zijn heel blij dat we de afgelopen periode weer voedsel konden geven aan mensen die hard getroffen worden door deze ramp. Dankzij ondersteuning van de Goede Doelen Club van het Verbond van Verzekeraars waren we in staat de benodigde medicijnen en ziekenhuisrekeningen te betalen voor de kinderen en EAC-medewerkers!

De Yes We Can groep in Kinondo werd verrast met de komst van geit Femke! De tomaten doen het goed!

We zijn een eind gekomen met de huisjes voor de gehandicapte Noce en Eliza op Maio. EAC draagt zorg voor de bouwmaterialen. Zodra er weer geld is om materialen te kopen werken enthousiaste vrijwilligers van een plaatselijke vereniging weer verder. Wie helpt ons de huisjes af te bouwen en Noce, Eliza en hun kinderen een veilige plek te geven?

Ethiopië kampt naast de Corona pandemie met een dreigende burgeroorlog. Dessie, de plaats waar de drie kinderen wonen die via ons naar school gaan ligt vlak bij het gebied waar gevochten wordt. De scholen daar zijn open en we hopen van harte dat er snel een einde komt aan de ongeregeldheden.

Veel dank aan alle sponsors! Speciale dank gaat uit naar de Diaconie van de Protestante Gemeente Rijswijk en ’s-Gravenzande, de Recycling Westland ‘s-Gravenzande en de International School of Amsterdam.  We zijn heel blij dat we ook dit jaar op hun steun kunnen rekenen!

 

 

 

Nieuws East African Care Juni 2020

 

Beste Sponsors,

Op 8 juli 2020 heeft de president van Kenia bekend gemaakt dat de lagere en middelbare scholen pas openen in 2021. Slecht nieuws voor de kinderen, ze hebben slecht drie maanden onderwijs gehad en dit betekent dat er bijna een heel schoolseizoen verloren is gegaan. We betalen altijd in januari het schoolgeld voor alle kinderen, voor sponsors die ons maandelijks betalen schieten wij het bedrag voor. We vragen deze sponsors of het maandelijkse bedrag dat dit jaar binnenkomt besteed mag worden om de kinderen en hun familie het komende jaar door te helpen. Waar mogelijk proberen we te reserveren voor het schoolgeld voor 2021. Alvast veel dank!

In Kinondo is de groep Yes We Can aan het werk gegaan. De groep heeft 30 leden en bestaat uit werkloze jongeren, ongehuwde moeders en weduwen. Met hulp van een aantal trouwe sponsors kan de groep starten met het kweken van tomaten, spinazie, sukuma wiki en allerlei soorten fruit.

Ook ontvingen twee leden van de groep, dankzij een mooie gift van een sponsor uit Brielle, een geit: Bonamy en Angelette. Een weduwe van 30 jaar Halima ontving (van dezelfde sponsor) een koe: Axelle. De eerstgeboren geitjes en het kalfje worden doorgegeven aan mensen uit de omgeving. Op deze manier worden er veel mensen blij gemaakt want een geit of koe betekent vooruitgang.

Het is i.v.m. Corona maatregelen nog steeds niet toegestaan te reizen vanuit het Kwale district naar Mombasa. Dit geeft allerlei problemen: Saidi wacht nog steeds op de beloofde naaimachine, Festus kan niet reizen en verblijft al maanden in Walea.

De fondsenwerving voor de huisjes van Eliza en Noce op Maio gaat goed. Op dit moment kunnen we al 2000 stenen kopen! Wie helpt ons verder zodat we eind van het jaar kunnen starten met de bouw

Veel dank aan alle sponsors en hartelijke groet,

Lianne

 

 

Nieuws East African Care Mei 2020

 

Beste Sponsors,

In de afgelopen periode hebben we door middel van uw steun voedselpakketten kunnen uitdelen in Kenia, Ethiopië en Kaapverdië. Helaas is dit nog lang niet genoeg. Door de lockdown in beide landen kunnen de inwoners niet werken, hebben geen inkomen en kunnen geen eten kopen voor hun gezinnen. De situatie wordt verergerd door het mislukken van oogsten door insectenplagen. De verwachting is dan ook dat er meer mensen zullen overlijden aan de honger dan aan Corona in ontwikkelingslanden. We willen u vragen ons te blijven steunen met donaties zodat we de voedselpakketten kunnen blijven uitdelen voor ouderen, gehandicapten en de gezinnen waar onze kinderen verblijven.  Iedere euro helpt!

Banknr: NL28 RABO 012.65.58.264 ten name van East African Care te Rijswijk    

 

Nieuws East African Care April 2020

Beste sponsors,

In de afgelopen periode is ons leven drastisch veranderd door het Corona virus. Ook in Kenia zijn maatregelen genomen met veel impact op het dagelijks leven. We willen u graag, via onze coördinator Suleiman Mwakoja, informeren over de situatie in het Kwale district. We hopen van harte dat we ook in deze tijd op uw steun kunnen rekenen.

Lianne

Dear EAC Sponsors,

How are you? It’s my sincere hope that you and your families are all fine.  It is with great sadness that I write to you this email to inform you about the situation in Kenya since the pandemic of the Corona Virus started.

Honestly, things in my country are not good as the number of affected people is increasing every day. As you are aware that the pandemic of the COVID-19 has brought a very big problem in the whole world causing tension, hunger and deaths not only in Europe but also to the other continents and indeed to the poor countries including my country Kenya.

The Kenyan government has taken an initiative to test people and every day new patients are discovered positive and the numbers are increasing rapidly. The economy of the country at the moment is going down and down every day and this is due to the closure of business premises including hotels, restaurants, big shops, schools and many more activities which brings income to the country. This global problem has affected not only the world and my country but also has affected East African Care as per now our children are at home they don’t go to schools, colleges, universities and other learning institutes.

The operations at the Kinondo garden are also affected as everybody is advised to stay at home. The situation is really unsure, we don’t know the fate of the lives of people after this disease is gone. The challenge we have at the moment is to help the youth group at Kinondo. We have to provide food to sustain them as the country is facing hard times with the Corona virus.

As of now the government locked down some of the counties such as Nairobi, Mombasa, Kwale (where we are living) and Kilifi. Though, we are hoping and praying that after two or three months the situation will be back to normal but I would like to appeal to our E.A.C Sponsors to stick on with our EAC motto of: Do Something to Help Another Deserving Person and pray for each other especially at this hard time in this world. Let me end up here hoping to hear positive news from your side. Thank you!!

Yours faithfully,

Suleiman Mwakoja

E.A.C-Kenya,

Projects Coordinator

 

 

Nieuws East African Care Februari 2020

Natuurlijk staan we nog stil bij het overlijden van Elvina, de vrouw van Festus. De afgelopen periode was heel zwaar voor het gezin en ik heb veel bewondering hoe ze omgaan met het verdriet en hoe ze proberen de draad weer op te pakken. We gaan de komende tijd samen met Festus kijken hoe hij zijn werk voor EAC kan voortzetten in combinatie met de zorg voor zijn kinderen.

Het schoolgeld voor onze kinderen in Kenia en Ethiopië is rond voor dit jaar en daar zijn we heel blij mee. Veel dank aan alle sponsors!

We vragen uw hulp voor een project in Maio, Kaapverdië.

Eliza en Noca zijn twee vrouwen met een verstandelijke beperking. Ze zijn allebei misbruikt en hebben een kind. Hun grootste droom is om zelf een huisje te hebben. Goede begeleiding en anticonceptie zorgen ervoor dat er geen kinderen meer komen. Eliza, 32 jaar, deelt een kamer met haar moeder en zoontje. Noca, 42 jaar,  deelt een kamer met haar dochter.

De grond voor het huisje wordt beschikbaar gesteld door de lokale overheid en de gemeenschap helpt met het bouwen. Iedereen is bereid wat te doen maar ook op Maio is er veel armoede en mensen hebben niet de middelen om bouwmaterialen te kopen.

We hebben 5000 stenen nodig en voor 10 euro kunnen we 12 stenen kopen.

Wie helpt deze twee lieve vrouwen aan een veilige plek om te wonen met hun kind? Alvast veel dank!

 

 

 

 

 Nieuws East African Care Januari 2020

Wij ontvingen het droevige bericht dat Elvina, de vrouw van onze trouwe medewerker Festus is overleden. Ons medeleven gaat uit naar Festus, Grace, Nancy, Mercy, Phenice, Kennedy, Leonard en Amos. Elvina was een bescheiden, lieve vrouw die alles overhad voor haar man en kinderen. Haar ziekte heeft het gezin de laatste jaren enorm getekend en we hebben met bewondering gezien hoe Elvina en Festus gesterkt door hun geloof hiermee om gingen. Rest in peace dear Elvina and we pray for your husband and children.

 

 

 

 

 Nieuws East African Care November 2019

 

 

 

Latrine Kitungure primary school

Recent zijn de werkzaamheden gestart bij de Kitungure school. De school heeft meer dan 400 leerlingen en 11 docenten en ze kunnen binnenkort gebruik maken van de nieuwe 6 deurs latrine. In 2020 verwachten we het project over te kunnen dragen aan het schoolbestuur.

 

 

 

Gea day

 

De jaarlijkse Gea dag was op 9 november 2019 en werd georganiseerd door Suleiman, Gertjan en Liesbeth. Alle meisjes kregen Icare pads en de dag was gevuld met leuke spelletjes en heerlijk eten. Bedankt Geertje Breit en Pennings bouwbedrijf voor het mogelijk maken van deze jaarlijkse dag!

 

 

 

 

 

Onderwijs project

Omari volgt een technische opleiding en heeft tijdens zijn vakantie de koelkast in het logeerhuis gerepareerd!

Kennedy is bij het nationaal examen tweede geworden van zijn klas. We zijn super trots op hem!

Volgend jaar ronden 3 kinderen,  Joyce, Omari en Ali hun schoolperiode af. Een spannende tijd dus voor ze!

 

 

 

 

Voetbalteam wint cup

Het Angola voetbalteam in Milalani heeft de cup gewonnen! De mooie outfits uit de Lier hebben zeker geholpen.

In November ontving de jeugd nieuwe outfits van FC Den Bosch.

 

 

 

 

 

 

 

Geiten in Kinondo

In november zijn er twee geiten overhandigd aan een weduwe en een familie.

 

We hebben uw hulp nodig voor 2020!

Voor 2020 zijn we nog op zoek naar sponsoren voor de volgende projecten:

Onderwijsproject: Het schoolgeld voor 2020 is nog niet rond.

Kinondo: Het huis voor de jongeren in Kinondo is klaar maar er ontbreekt nog van alles zoals deuren, bedden, muskietennetten etc. Wie helpt ons het huis af te maken zodat de jongeren een veilig onderkomen hebben.

Logeerhuis: Het dak van het logeerhuis is toe aan vervanging. We hopen dit snel te kunnen repareren door middel van uw steun.

Veel dank aan alle sponsors! Mooie december maand gewenst en alle goeds voor het nieuwe jaar.

 

 

Nieuws East African Care Juli 2019

Met de jongeren die via EAC naar school gaan gaat het goed. Zoals Majaliwa, zij loopt stage in een ziekenhuis in Nairobi en doet eind van dit jaar examen.  Mwanaisha haalt mooie cijfers op de Mwakigwena Primary school, Timothy doet het goed op de St. Augustine Secondary School in Machakos en Omar op het Polytechnic College.  Festus volgt een computercursus in Ukunda en Habschi wordt een echte chef!

 

 

 

Dankzij een mooie bijdrage van de firma LEKZ uit ’s Hertogenbosch konden we een familie in Msambweni helpen met de reparatie van het dak.

 

 

 

In Kinondo is een nursery gemaakt voor allerlei bomen en er is mais geplant.

 

 

We zoeken sponsors om water en sanitatieprojecten, gestart door de lokale bevolking, af te maken. Dankzij hulp van de International School Amsterdam kunnen we verder met een latrine in Milalani en een waterproject in Jorori maar er is meer hulp nodig!

Veel dank aan alle sponsors!

 

 

Nieuws East African Care Maart 2019

Het jongerenhuis in Kinondo is bijna klaar!

Op de tuin in Kinondo zijn begin dit jaar de werkzaamheden voor de bouw voor het jongerenhuis gestart dankzij een donatie van de Re-sell uit ’s Gravenzande. De bakstenen zijn met de Makiga Brickmachine gemaakt!  

Het huis is bijna klaar maar de afwerking moet nog gebeuren en ook de inrichting van het huis (bedden, matrassen, enz).

Hier zoeken wij nog sponsers voor. Wie helpt ons?

 

Feest in Kinondo B

Met dank aan de International School of Amsterdam is het waterproject in Kinondo B feestelijk geopend!

 

Bedankt Danilo!

In november 2018 berichtten we over de flessenactie van scholier Danilo en nu kunnen we jullie het fantastische resultaat laten zien. Van het opgehaalde geld heeft Danilo allemaal schoolspullen gekocht en deze zijn overhandigd aan de schoolkinderen van de Jitihadi kleuterschool in Msambweni.

 

 

 

Nieuws East African Care December 2018

– SPONSER VOOR 2 EURO PER DAG – 

In onze tuin in Kinondo wordt door iedereen hard gewerkt om iedere dag dichter bij het doel van een zelfvoorzienend project te komen. De ene dag lukt dit beter dan de andere i.v.m. weerstomstandigheden, mislukte oogsten enz. Het doel van East African Care is om de inwoners van Kwale een betere toekomst te brengen door duurzame projecten op te zetten. De tuin in Kinondo is hier een onderdeel van. Dit project heeft in korte tijd al veel kunnen betekenen maar we zijn er nog niet.

Op dit moment werken er 19 jongeren waaronder een aantal alleenstaande moeders op de tuin. Ze krijgen training en leren ‘on the job’ hoe ze groenten en fruit kunnen telen en voor dieren kunnen zorgen die voor een lange tijd voor inkomsten kunnen zorgen.  Deze vorm van opleiding kost tijd en geld en de kosten hiervoor zijn 2 euro per dag per leerling.

We willen graag zoveel mogelijk jongeren weer een toekomst geven maar we hebben daarbij jullie hulp nodig!

Sponser een van onze leerlingen voor 2 euro per dag!

BANKNR: NL 28 RABO 012 65 58 264 

 

 

Nieuws East African Care November 2018

FLESSEN ACTIE VOOR AFRIKA door scholier Danilo

Na het zien van de afleveringen van Stuk voor Afrika van StukTV op YouTube raakte Danilo geinspireerd om ook zelf iets te doen voor de kinderen in Afrika. Danilo start vanaf nu met een lege flessen actie voor Afrika en met dit geld koopt hij schoolspullen.

East African Care mag de gekochte schoolspullen afleveren op scholen die dit hard nog hebben. Wat een super goed initiatief!

Veel succes en we houden je natuurlijk op de hoogte van de actie!

Mocht je Danilo willen helpen stuur dan even een bericht via de site.

Alvast bedankt!

 

 

Nieuws East African Care Juli 2018

Mooi nieuws uit Kenia

Een nieuw dak voor de Jitihadi Kleuterschool. Veel dank aan Marthe van Rijswijck!

 

Het waterproject in Kinondo is afgerond! Er worden taps gemaakt bij de huisjes rondom dit project en de vrouwen starten in september met het aanleggen van een moestuin.

 

 

East African Care in de Pluktuin

Kom naar de Pluktuin op 5 en 6 oktober 2018!

Geertje Breit verkoopt leuke breisels, haakwerk en meer! Gea Steenks breit het hele jaar door. De opbrengst van alles wat ze maakt en verkoopt wordt gebruikt voor het onderwijsproject en de Gea dag voor de kinderen in Kenia. Z krijgen op deze dag nieuwe kleding, de meisjes ontvangen I Care Pads, er worden spelletjes gedaan en er is lekker eten. Kortom een dag waar ze het hele jaar naar uit kijken!

Voor meer informatie: www.geertje-breit.webnode.nl

Adres Pluktuin: Kleine Achterweg 28, 2671 LT Naaldwijk

 

 

Nieuws East African Care Maart 2018

Goed nieuws uit Kenia!

Het huisje voor Omari en zijn moeder is bijna klaar! Ze kregen ook een Wakawaka lamp  (net zoals 4 andere families) zodat Omari ‘s avonds huiswerk kan maken en zijn moeder langer kan doorgaan met het vlechten van matten en manden.

 

 

Een naaimachine voor Fatuma. Zij heeft twee jaar geleden de naaicursus afgerond en kan nu starten met haar eigen business!

Een geit voor Hawa Mtundo, een weduwe met 4 kinderen en de Mbandi Sirisiri familie!

 

 

Blije kinderen in Msambweni en Kinondo! We konden 10 koffers met kleding uitdelen en ook alle koffers kregen een goede bestemming.

 

 

 

 

 

Hassan Dzimwenga, een van onze trouwe medewerkers, heeft mede dankzij hulp van East African Care zijn eigen restaurant geopend in Msambweni!

 

 

De Itijihade kleuterschool in Msambweni krijgt binnenkort een nieuw dak! We hopen voor het regenseizoen klaar te zijn. Veel dank aan Marthe van Rijswijck!

 

 

Ook dit jaar willen we graag een paar water en sanitatieprojecten renoveren en upgraden zoals deze put in Kinondo.

Wie helpt ons?

 

 

Veel dank aan alle sponsers!

 

 

Nieuws East African Care December 2017

Thank you International School of Amsterdam!

Op 11 november 2017 is er weer een GEA-day georganiseerd met I-care pads voor de meisjes, kleding voor de jongens en meisjes, heerlijke pilau van Nchalika, workshop loombandjes, haar en make-up, allerlei spelletjes en de dag werd afgesloten met Bingo. We zijn blij dat we dankzij de hulp van Gea 1x per jaar alle kinderen bij elkaar hebben!  

In Kinondo is een tweede visvijver en tweede tomatenkas gerealiseerd. Veel dank aan de sponsors!  Er wordt hard gewerkt door de jongeren en we hopen in januari met mais en tomaten  naar de markt te kunnen. Op dit moment worden er ananassen, bananen en papaja’s verkocht. Er moet nog volop geinvesteerd worden in dit project maar we zijn blij dat er ook wat geld binnenkomt. We proberen met minimale middelen een tuinproject te runnen en de jongeren een vak te leren. Dankzij de geweldige inzet van Suleiman en Mlole is er steeds meer vooruitgang en we hopen op een goede oogst.

 

 

 

Namens alle kinderen en medewerkers van East African Care:

Hartelijk dank voor uw hulp aan EAC het afgelopen jaar.

Gezellige Feestdagen en een mooi en gelukkig 2018 gewenst! 

 

 

Nieuws East African Care September 2017

Prachtige opbrengst van Geertje Breit na een heerlijke dag in de Pluktuin: 1000 euro!

Het geld gaat naar ons onderwijsproject en we organiseren op  11 november 2017 weer een speciale “GEA Day” voor onze kinderen met I-care pads voor de meisjes, nieuwe kleding, lekker eten en Bingo met mooie prijzen. Met dank in de eerste plaats aan Gea voor al het werk, aan de lieve familie en vrienden die deze dag mogelijk maakten en de mensen van de Pluktuin!!

 

 

 

 

Nieuws East African Care Augustus 2017

Kom ook naar de Nazomerdag van de Pluktuin!

Op zaterdag 2 september 2017 organiseert de Pluktuin weer een leuke dag met diverse stands in de tuin. Geertje Breit, onze donateur, is ook van de partij met een mooie stand met leuke breisels en nog veel meer. De volledige opbrengst gaat naar het onderwijsproject van East African Care! Bezoek ons en steun zo de kinderen van East African Care.

De nazomerdag is van 10:00 uur tot 16:30 uur op zaterdag 2 september 2017 in de Pluktuin

Adres: Kleine Achterweg 28, Naaldwijk. 

Voor meer informatie: www.depluktuin.nl

We zien je graag!

 

 

Nieuws East African Care Juli 2017

Geweldig nieuws van de International School Amsterdam. Het Waterteam heeft een super bedrag ingezameld voor water en sanitatie. We starten met een latrine bij de Mwamzandi middelbare school en een community toilet in Walea. Dit bedrag stelt ons ook in staat door te gaan met het renoveren en upgraden van een aantal waterputten.

Er zijn weer veel gezinnen geholpen met voedsel tijdens de Ramadan.

 

 

 

 

Omari en Ali waren blij met de nieuwe kleding voor het Suikerfeest!

 

 

 

Net als de kleintjes in Msambweni

 

 

 

 

Nieuws East African Care Maart 201

Op het moment zijn er veel problemen in Kenia waar ook wij mee te maken hebben. Het is heel erg om te zien wat de droogte aanricht in het land.

In Kinondo waar ons tuinproject is hebben we het geluk dat er nog steeds water is maar helaas is de witte vlieg er neergestreken. Alle papajabomen zitten onder, een paar weken voor de oogst. Een enorme tegenvaller want met de opbrengst hadden de salarissen betaald moeten worden tussen de tomatenoogsten door en dat gaat nu niet lukken. Het probleem is langs de hele kuststrook en het is een triest gezicht.

Er is gelukkig ook positief nieuws. De eerste kamer voor het huis van de jongeren is bijna klaar. De tilapiavisjes groeien goed. Vanuit de nursery worden nu tomatenplantjes overgebracht naar een nieuw stuk land van 1 hectare. Het liefst zouden we ook daar een kas bouwen omdat de tomaten het in de kas beter doen en we zijn hard op zoek naar een sponsor.

Door een artsenstaking in alle overheidsziekenhuizen van bijna drie maanden zijn onze zieke kinderen in die periode behandeld in een privékliniek. De kosten in een privékliniek zijn hoog en daardoor raken we snel door onze reserves heen.

De kinderen zijn begonnen aan een nieuw schoolseizoen. Leonard en Kennedy hebben het prima naar hun zin op de lagere school en ook met de andere kinderen gaat het goed.

In Kinondo kregen de kinderen kleding, knuffels en voetballen! 

Veel dank aan alle sponsors!

 

 

Nieuws East African Care Januari 2017

Dankzij een geweldige donatie van de International School of Amsterdam worden er op dit moment allerlei projecten gerenoveerd. Als er elektriciteit in de buurt is bouwen we bij de waterput een toren met tank en taps zodat de mensen makkelijker toegang hebben tot veilig drinkwater. 

Thank you!
Waterteam of the International School of Amsterdam

 

 

Nieuws East African Care December 2016               

Goed nieuws uit Kinondo. De eerste tomaten worden verkocht o.a. bij de Nakumatt, een grote supermarktketen! 

 

 

 

 

Op 19 november is er weer een GEA-Day georganiseerd voor de EAC jongeren, de meisjes kregen I-Care pads overhandigd en kleding. In de middag kwamen de jongeren uit Kinondo erbij.  Er was heerlijk eten en ter afsluiting Bingo met mooie prijzen. Veel dank aan Geertje Breit voor een geweldig weekend. Er waren in totaal 52 jongeren.  Iedereen ging naar huis met een prijsje en nieuwe kleding.

Een bijzonder moment: alle jongens in een prachtig shirt van Addison. Dank jewel Jan-Huib!

 

Veel dank aan alle sponsors, gezegende Kerstdagen en mooi 2017 namens alle medewerkers en kinderen van EAC!

 

 

Nieuws East African Care Oktober 2016

Het gaat goed met het jongerenproject in Kinondo. Er gaan steeds meer eieren naar de markt en binnenkort ook bananen!

 

Er is weer een kalfje geboren: Inge
                

 

 

Uitbreiding van het irrigatiesysteem en een nursery

 

Joyce is gestart op de Pwani University!