Projecten

 

Project Kaapverdië

We vragen uw hulp voor een project in Maio, Kaapverdië.

Eliza en Noca zijn twee vrouwen met een verstandelijke beperking. Ze zijn allebei misbruikt en hebben een kind. Hun grootste droom is om zelf een huisje te hebben. Goede begeleiding en anticonceptie zorgen ervoor dat er geen kinderen meer komen. Eliza, 32 jaar, deelt een kamer met haar moeder en zoontje. Noca deelt een kamer met haar dochter.

De grond voor het huisje wordt beschikbaar gesteld door de lokale overheid en de gemeenschap helpt met het bouwen. Iedereen is bereid wat te doen maar ook op Maio is er veel armoede en mensen hebben niet de middelen om bouwmaterialen te kopen.

We hebben 5000 stenen nodig en voor 10 euro kunnen we 12 stenen kopen.

Wie helpt deze twee lieve vrouwen aan een veilige plek om te wonen met hun kind? Alvast veel dank!

 

De Kinondo Care Farm

Met dit project helpen we een groep jongeren die de lagere school hebben afgemaakt maar te weinig punten hadden om door te stromen naar de middelbare school. Om te voorkomen dat zij op straat belanden zijn we met hen de Care Farm gestart. 

We hebben een stuk land van 3 hectare. Op 2 hectare staan o.a. papaya en bananenbomen, ananassen, tomaten (in een kas) en andere groenten. Op de andere hectare runnen de jongens een kippenproject en er staat een mooie stal voor de koeien.

In februari 2016 is de eerste visvijver geopend. Met de Makiga brick machine worden er stenen gemaakt. 

Wat willen we bereiken: we helpen in eerste instantie een groep van 19 werkloze jongeren. Ze leren een vak en het is de bedoeling dat het project na verloop van tijd geheel op zichzelf staat en geld binnen brengt. Op deze manier kunnen we uitbreiden en de jongeren aan een inkomen helpen. We hopen dat de Care Farm uiteindelijk een plek kan worden waar startende boeren en tuinders in Kwale county kunnen komen om te leren.

In 2018 zijn we ook met een scholingsproject begonnen voor iedereen die op de tuin in Kinondo werkt. De kosten hiervoor zijn 2 euro per dag. Graag willen we zoveel als mogelijk opleiden. Helpen jullie ons mee door een van onze jongeren te sponseren voor 2 euro per dag?

We willen dit project graag verder uitbreiden met o.a. scholingsproject, melkkoeien en een tweede tomatenkas.

Wie helpt ons?

 

 

 

Schoolproject

De 25 kinderen die via ons onderwijsproject naar school gaan zijn wees of komen uit een arm gezin. De leeftijd ligt tussen de 5 en 22 jaar. Kosten variëren van 300 euro (lagere school) tot 1000 euro per jaar (middelbare kostschool).

Kinderen zoals bijvoorbeeld Omari, wij ondersteunen hem sinds zijn 7e jaar. Hij woont samen met zijn moeder in een heel armoedig hutje zonder water, sanitaire voorzieningen of elektriciteit. Zijn vader is overleden en zijn al wat oudere moeder is niet in staat om te werken. Volgens de Keniaanse regering is de lagere school voor iedereen toegankelijk, er moet echter wel een schooluniform, schoenen en een bijdrage voor de school worden betaald. Zonder de hulp van East African Care had Omari nooit naar de lagere school gekund. Hij is nu net gestart met het derde jaar op een middelbare kostschool. Het is een sociale, slimme jongen en hij is zo blij dat hij deze kans krijgt!  Op de foto ziet u hem staan met alle spullen die nodig zijn voor de middelbare school.

Omari
Omari

Naast het schoolgeld betalen wij ook de kosten voor medische hulp als de kinderen ziek zijn, kleding, vervoerskosten, matrassen en muskietennetten. Niet alle kinderen hebben een sponsor en er is veel geld nodig voor dit project.

Helpt u een kind aan een betere toekomst?   

 

 

 

Kippen, koeien en geitenproject

Dit is een individueel project waarbij EAC een koe of geit geeft aan iemand die het hard nodig heeft. Een koe of geit in Kenia is een kostbaar bezit en betekent veel voor de ontvanger. Koeien en geiten geven dagelijks liters voedzame melk, waar ook yoghurt van wordt gemaakt. Dit is voor een gezin, en met name voor de kinderen een belangrijke bron van voedsel. Een deel van de melk kan worden verkocht wat extra inkomen oplevert. Met dit inkomen kan bijvoorbeeld schoolgeld worden betaald.

Het eerstgeboren kalfje of geitje moet worden doorgegeven aan een ander gezin en zo kunnen er veel families geholpen worden.

Er is geld nodig voor cement en speciaal zand voor de steenmachine zodat er een veilig huis op de tuin gebouwd kan worden en een omheining.

De prijs van een koe is 300 euro, een geit 75 euro en vijf kippen 25 euro.

 

 

 

Onderhoud en upgraden water en sanitatieprojecten