Projecten

 

Schoolproject

De 21 kinderen die via ons onderwijsproject naar school gaan zijn wees of komen uit een arm gezin. De leeftijd ligt tussen de 8 en 20 jaar. Kosten variëren van 300 euro (lagere school) tot 1200 euro per jaar (middelbare kostschool).

Kinderen zoals bijvoorbeeld Omari, wij ondersteunen hem sinds zijn 7e jaar. Hij woont samen met zijn moeder in een heel armoedig hutje zonder water, sanitaire voorzieningen of elektriciteit. Zijn vader is overleden en zijn al wat oudere moeder is niet in staat om te werken. Volgens de Keniaanse regering is de lagere school voor iedereen toegankelijk, er moet echter wel een schooluniform, schoenen en een bijdrage voor de school worden betaald. Zonder de hulp van East African Care had Omari nooit naar de lagere school gekund. Omari rond dit jaar zijn technische studie af!

 

Naast het schoolgeld betalen wij ook de kosten voor medische hulp als de kinderen ziek zijn, kleding, vervoerskosten, matrassen en muskietennetten. Niet alle kinderen hebben een sponsor en er is veel geld nodig voor dit project.

 

 

 

Kippen, koeien en geitenproject

Dit is een individueel project waarbij EAC een koe of geit geeft aan iemand die het hard nodig heeft. Een koe of geit in Kenia is een kostbaar bezit en betekent veel voor de ontvanger. Koeien en geiten geven dagelijks liters voedzame melk, waar ook yoghurt van wordt gemaakt. Dit is voor een gezin, en met name voor de kinderen een belangrijke bron van voedsel. Een deel van de melk kan worden verkocht wat extra inkomen oplevert. Met dit inkomen kan bijvoorbeeld schoolgeld worden betaald.

Het eerstgeboren kalfje of geitje moet worden doorgegeven aan een ander gezin en zo kunnen er veel families geholpen worden.

De prijs van een koe is 500 euro, een geit 120 euro en vijf kippen 30 euro.

 

Project Kaapverdië

We vragen uw hulp voor een project in Maio, Kaapverdië.

Elize en Noca zijn twee vrouwen met een verstandelijke beperking. Ze zijn allebei misbruikt en hebben een kind. Hun grootste droom is om zelf een huisje te hebben. 

De grond voor de huisjes wordt beschikbaar gesteld door de lokale overheid en de gemeenschap helpt met het bouwen. Iedereen is bereid wat te doen maar ook op Maio is er veel armoede en mensen hebben niet de middelen om bouwmaterialen te kopen.

De huisjes staan er!

We zijn in de laatste fase. Het afwerken moet nu beginnen: Stuken, egaliseren, verven, tegelen, keuken, toilet en huisraad. 

We hopen op uw hulp zodat Elize en Noca in 2023/2024 in hun huisje kunnen gaan wonen.

 

 

 

Onderhoud en upgraden water en sanitatieprojecten