Over ons en hoe u ons kunt helpen

In augustus 2004 is de stichting East African Care opgericht. De stichting financiert kleinschalige projecten in Kenia, Ethiopië en Kaapverdië. We zijn actief in Kenia in Kwale County, de kuststrook tussen Mombasa en Tanzania en sinds 2004 zijn er meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen aan scholen en dorpsgemeenschappen.

In Kenia en Ethopië hebben we een onderwijsproject waardoor kinderen naar school kunnen gaan.  Op het eiland Maoi (Kaapverdië) wordt voor twee verstandelijk beperkte vroiuwen een huisje gebouwd.

East African Care werkt aan onderstaande projecten maar daarnaast helpen we waar nodig, soms met het opknappen van huizen of het betalen van medicijnen en ziekenhuisrekeningen. Elke euro die bij ons binnenkomt is welkom en wordt uitgegeven aan de projecten in Kenia. In Nederland wordt alleen met vrijwilligers gewerkt. Onze coördinator ter plaatse, Suleiman Mwakoja, rapporteert ons wekelijks over de voortgang van de projecten en we bezoeken de projecten in Kenia jaarlijks zelf (natuurlijk op eigen kosten).

East African Care is een door de Belastingdienst erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Fiscaalnr 813714606. Adres Laan van Meerdervoort 1398, 2555 CJ Den Haag

Voor meer informatie over East African Care kunt u contact opnemen met Lianne de Munck, tel. 070-8880042, world@casema.nl
BANKnr. NL28 RABO 012.65.58.264 ten name van East African Care. Kamer van Koophandel 27269466

Bestuur:   Frans de Munck, voorzitter, Annie van Leeuwen Dingemans, secretaris en Dirk Jan de Jager, penningmeester

Fondsenwerving Nederland: Lianne de Munck, Gea Steenks, Hermela Mengesha, Alemayehu Adal en José dos Santos.

 

Plannen voor 2023

De Corona epidemie zorgt nog steeds voor veel uitdagingen, zowel voor de projecten in Afrika als ook voor de sponsorwerving in Nederland. 

Voedselprijzen zijn enorm gestegen en ook de kosten van bouwmaterialen zijn soms verdubbeld in prijs waardoor begrotingen steeds weer moeten worden aangepast.

In 2023 gaan er via EAC 21 kinderen naar school, van lagere school tot high school. We staan garant voor schoolgeld, huisvesting, voedsel, kleding, transport, medicijnen en doktersbezoeken. 

Het logeerhuis waar de kinderen verblijven in hun vakanties en bij ziekte is toe aan verbouwing. Tevens willen we extra slaapplaatsen creëren op het terrein van het logeerhuis.

We hopen in 2023 weer een aantal  vrouwengroepen en arme gezinnen blij te kunnen maken met een koe, geit of kippen.  

We gaan weer een school helpen met de bouw van een latrine. Ook hopen we op fondsen om een kleuterschool in ons district te voorzien van speel- en lesmateriaal.

In 2023 gaan we Noce en Elize de sleutel overhandigen van hun huisjes. Wat resteert is tegels voor de vloer, keuken, inrichting en aankleding.

Via onderstaande link is het jaarverslag 2021 in te zien.

EAC jaarverslag 2022

Beloningsbeleid EAC

Het bestuur en fondsenwervers doen het werk voor de stichting op basis van vrijwilligheid en ontvangen hiervoor geen vergoeding.