Over ons en hoe u ons kunt helpen

In augustus 2004 is de stichting East African Care opgericht. De stichting financiert kleinschalige projecten in Kenia, Ethiopië en Kaapverdië. We zijn actief in Kenia in Kwale County, de kuststrook tussen Mombasa en Tanzania en sinds 2004 zijn er meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen aan scholen en dorpsgemeenschappen.

In Ethopië hebben we een onderwijsproject waardoor kinderen naar school kunnen gaan.  Op Kaapverdië zijn we recent gestart met sponsorwerving voor het bouwen van een huis.

East African Care werkt aan onderstaande projecten maar daarnaast helpen we waar nodig, soms met het opknappen van huizen of het betalen van medicijnen en ziekenhuisrekeningen. Elke euro die bij ons binnenkomt is welkom en wordt uitgegeven aan de projecten in Kenia. In Nederland wordt alleen met vrijwilligers gewerkt. Onze coördinator ter plaatse, Suleiman Mwakoja, rapporteert ons wekelijks over de voortgang van de projecten en we bezoeken de projecten in Kenia jaarlijks zelf (natuurlijk op eigen kosten).

East African Care is een door de Belastingdienst erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Fiscaalnr 813714606. Adres Laan van Meerdervoort 1398, 2555 CJ Den Haag

Voor meer informatie over East African Care kunt u contact opnemen met Lianne de Munck, tel. 070-8880042, world@casema.nl
BANKnr. NL28 RABO 012.65.58.264 ten name van East African Care. Kamer van Koophandel 27269466

Bestuur:   Frans de Munck, voorzitter, Annie van Leeuwen Dingemans, secretaris en Dirk Jan de Jager, penningmeester

Fondsenwerving Nederland: Lianne de Munck, Gea Steenks, Hermela Mengesha, Alemayehu Adal en José dos Santos.

 

Plannen voor 2020

Met hulp van de International School of Amsterdam gaan we door met het upgraden en renoveren van water en sanitatieprojecten.

In het afgelopen jaar is er extreem veel regen gevallen met als gevolg veel problemen. Het dak van het logeerhuis lekt op verschillende plaatsen. Begin februari starten we met het vervangen van balken en golfplaten.

Het schoolgeld voor 2020 voor de 25 kinderen die via EAC naar school gaan in Kenia is rond. Wel is er nog geld nodig voor medicijnen en doktersbezoeken.

In 2020 gaan we door met fondsenwerving voor het huis voor de jongeren in Kinondo. Er moet bij het huis ook een keuken en latrine gemaakt worden De extreme regen heeft ook op de tuin voor veel problemen gezorgd, buiten de kas zijn alle tomatenplanten weggespoeld, het irrigatiesysteem moet op verschillende plaatsen worden vervangen evenals het dak van de koeienstal.

We gaan fondsen werven om op het eiland Maio, in Kaap Verdie, een huis te bouwen voor Elise, een verstandelijk gehandicapte vrouw. De overheid stelt de grond beschikbaar, de gemeenschap gaat helpen met het bouwen. Wij zorgen voor de bouwmaterialen. Het einddoel is dat uiteindelijk drie vrouwen met een beperking een onderkomen te bieden waar ze veilig, met beperkte ondersteuning van buitenaf, hun leven kunnen leiden.

We hopen in 2020 weer een aantal vrouwengroepen blij te kunnen maken etc. de geiten en kippen gaan naar arme gezinnen. 

Jaarverslag 2018