Over ons en hoe u ons kunt helpen

In augustus 2004 is de stichting East African Care opgericht. De stichting financiert kleinschalige projecten in Kenia, Ethiopië en Kaapverdië. We zijn actief in Kenia in Kwale County, de kuststrook tussen Mombasa en Tanzania en sinds 2004 zijn er meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen aan scholen en dorpsgemeenschappen.

In Kenia en Ethopië hebben we een onderwijsproject waardoor kinderen naar school kunnen gaan.  Op het eiland Maoi (Kaapverdië) zijn voor verstandelijk beperkte vrouwen twee huisjes gebouwd.

East African Care werkt aan onderstaande projecten maar daarnaast helpen we waar nodig, soms met het opknappen van huizen of het betalen van medicijnen en ziekenhuisrekeningen. Elke euro die bij ons binnenkomt is welkom en wordt uitgegeven aan de projecten in Kenia. In Nederland wordt alleen met vrijwilligers gewerkt. Onze coördinator ter plaatse, Suleiman Mwakoja, rapporteert ons wekelijks over de voortgang van de projecten en we bezoeken de projecten in Kenia jaarlijks zelf (natuurlijk op eigen kosten).

East African Care is een door de Belastingdienst erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Fiscaalnr 813714606. Adres Laan van Meerdervoort 1398, 2555 CJ Den Haag

Voor meer informatie over East African Care kunt u contact opnemen met Lianne de Munck, tel. 070-8880042, world@casema.nl
BANKnr. NL28 RABO 012.65.58.264 ten name van East African Care. Kamer van Koophandel 27269466

Bestuur:   Frans de Munck, voorzitter, Annie van Leeuwen Dingemans, secretaris en Dirk Jan de Jager, penningmeester

Fondsenwerving Nederland: Lianne de Munck, Gea Steenks, Hermela Mengesha, Alemayehu Adal en José dos Santos.

 

Plannen voor 2024

Voedselprijzen zijn enorm gestegen en ook de kosten van bouwmaterialen zijn soms verdubbeld in prijs waardoor begrotingen steeds weer moeten worden aangepast.

In 2024 gaan er via EAC 21 kinderen naar school, van lagere school tot high school. We staan garant voor schoolgeld, huisvesting, voedsel, kleding, transport, medicijnen en doktersbezoeken. 

We hopen in 2024 weer een aantal  vrouwengroepen en arme gezinnen blij te kunnen maken met een koe, geit of kippen.  

We gaan weer een school helpen met de bouw van een latrine. Ook hopen we op fondsen om een kleuterschool in ons district te voorzien van fondsen voor nieuwe muren in het schoolgebouw en speel- en lesmateriaal.

In 2024 ronden we het project af in Kaap Verdie. Verder blijven we Elize financieel steunen zodat haar zoontje alle kansen krijgt op het gebied van onderwijs.

Via onderstaande link is het jaarverslag 2023 in te zien.

EAC jaarverslag 2023

Beloningsbeleid EAC

Het bestuur en fondsenwervers doen het werk voor de stichting op basis van vrijwilligheid en ontvangen hiervoor geen vergoeding.