Over ons en hoe u ons kunt helpen

In augustus 2004 is de stichting East African Care opgericht. De stichting financiert kleinschalige projecten in Kenia, Ethiopië en Kaapverdië. We zijn actief in Kenia in Kwale County, de kuststrook tussen Mombasa en Tanzania en sinds 2004 zijn er meer dan 50 waterputten en latrines overgedragen aan scholen en dorpsgemeenschappen.

In Kenia en Ethopië hebben we een onderwijsproject waardoor kinderen naar school kunnen gaan.  Op het eiland Maoi (Kaapverdië) wordt voor twee verstandelijk beperkte vroiuwen een huisje gebouwd.

East African Care werkt aan onderstaande projecten maar daarnaast helpen we waar nodig, soms met het opknappen van huizen of het betalen van medicijnen en ziekenhuisrekeningen. Elke euro die bij ons binnenkomt is welkom en wordt uitgegeven aan de projecten in Kenia. In Nederland wordt alleen met vrijwilligers gewerkt. Onze coördinator ter plaatse, Suleiman Mwakoja, rapporteert ons wekelijks over de voortgang van de projecten en we bezoeken de projecten in Kenia jaarlijks zelf (natuurlijk op eigen kosten).

East African Care is een door de Belastingdienst erkende ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Fiscaalnr 813714606. Adres Laan van Meerdervoort 1398, 2555 CJ Den Haag

Voor meer informatie over East African Care kunt u contact opnemen met Lianne de Munck, tel. 070-8880042, world@casema.nl
BANKnr. NL28 RABO 012.65.58.264 ten name van East African Care. Kamer van Koophandel 27269466

Bestuur:   Frans de Munck, voorzitter, Annie van Leeuwen Dingemans, secretaris en Dirk Jan de Jager, penningmeester

Fondsenwerving Nederland: Lianne de Munck, Gea Steenks, Hermela Mengesha, Alemayehu Adal en José dos Santos.

 

Plannen voor 2022

De Corona epidemie zorgt voor veel uitdagingen, zowel voor de projecten in Afrika als ook voor de sponsorwerving in Nederland. 

Het schoolgeld voor 2022 voor de 21 kinderen die via EAC naar school gaan in Afrika is nog niet helemaal rond. Ook is er nog geld nodig voor toiletartikelen, huisvesting, voedsel, transport, medicijnen en doktersbezoeken. 

Suleiman wil graag een broodbakkerij openen op het terrein van het logeerhuis. Het idee is om een aantal werkloze jongeren een vak te leren en inkomen te genereren. Het huisje staat er al, we hebben nog geld nodig om een oven, kneedmachine, rijskast, verdeelopboller en vriezer te kopen.

We hopen in 2022 weer een aantal vrouwengroepen en arme gezinnen blij te kunnen maken met een koe, geit of kippen.  

We hopen in 2022 weer een school te kunnen helpen met de bouw van een latrine.

De huisjes op Maio voor de gehandicapte Elize en Noce zijn bijna klaar. Er moet nog een vloer in de huisjes, een keukentje, ramen, deuren, verf en daarna de inrichting.

Via onderstaande link is het jaarverslag 2021 in te zien.

EAC jaarverslag 2021

Beloningsbeleid EAC

Het bestuur en fondsenwervers doen het werk voor de stichting op basis van vrijwilligheid en ontvangen hiervoor geen vergoeding.